FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ÉKSZER
     (ápolása)
 
*  Nemesfémből készült ékszereink ragyogó tiszták lesznek, ha langyos vízbe néhány csepp denaturált szeszt keverünk, és abba fürösztjük, majd szárazra töröljük őket. A makacsabb foltok esetében az ékszert finom szőrzetű körömkefével vagy fogkefével a folyadékban dörzsöljük át.
*  A köves ékszereket sohase áztassuk és ne mossuk forró vízben, mert hő hatására a foglalatok kitágulnak, és a kövek meglazulnak. Ilyen ékszereket legjobb háztartási benzinben áztatni, és utána szarvasbőrrel fényesre dörzsölni. A benzin feloldja a kövek mögött felgyülemlett port és piszkot.
*  Arany és ezüst ékszereinket magnéziumoxid és 10 százalékos ammóniaoldat keverékével varázsolhatjuk újjá. A keverékkel jól dörzsöljük át a tárgyakat, bő vízzel mossuk le, majd szárítsuk.
*  A bizsut vízzel ne tisztítsuk. Áztassuk alkoholban, majd szárítsuk őket. Ha szükséges, puha kefével dörzsöljük át. Sütőporral szárazon is tisztíthatunk: Az ékszerre szórjunk sütőport, s néhány perc múlva alaposan keféljük le.
*  Ékszereinket gondosan tároljuk. Az aranyat és ezüstöt csak savmentes selyempapírban tegyük el. Gyapjúanyag közé se rakjuk. Legjobb, ha lágy szarvasbőrbe csomagoljuk. A köves ékszereket mindig egyesével tekerjük be, hogy a kövek ne sérüljenek meg.(1995)