FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ERŐLEVES
     (készítése)
 
*  Az előkészített marhahúst megdaráljuk, fazékba tesszük, hozzáadunk egy tojásfehérjét és egy kevés paradicsompürét, majd jól elkeverjük. Ezután az apróra szeletelt zöldséget és a csontokat beletesszük, megsózzuk, illetve fűszerekkel ízesítjük. 2-3 kanál vizet ráöntünk, majd jól összedolgozzuk. Felöntjük hideg húslevessel vagy csontlevessel, és feltesszük forrni. Forrásig állandóan keverjük, utána már ne.
*  Ha a lé már felforrt, lassú tűzön egyenletesen tovább főzzük 3-4 órán át. Főzés közben szedjük le a zsírját, de a levest ne keverjük fel.
*  Ha befejeztük a főzést, vegyük le a levest a tűzhelyről és 10 percig hagyjuk leülepedni. Ezt követően óvatosan szűrjük át tiszta edénybe, hogy aranysárga, átlátszó legyen. Ha zsírcseppek úszkálnak a leves tetején, papírszalvétával távolítsuk el.
*  Ha a leves nem egészen tiszta, a még langyos levesbe keverjünk egy felvert tojáshabot, és addig forraljuk lassan, amíg a leves tiszta nem lesz. A levestől elvált szürkés tojáshabot távolítsuk el, és a levest újból szűrjük le.
*  Csészében tálaljuk!(1995)