FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ESŐVÍZ
     (kertben)
 
*  Az esővizet leginkább a kiskertben hasznosíthatjuk, de nem nélkülözhetjük a szobanövényeknél sem. A legkényesebb növények öntözésére és permetezésére is felhasználhatjuk. Gazdag ásványi anyagokban, tiszta és lágy.
*  Az esővizet különösen a zöldségfélék és a dísznövények kedvelik, azonban a lágyszárú és fás növények is meghálálják. Ahol tehetjük, vezessük az esővizet a zöldségágyásokhoz, a gyümölcsfák alá, a szőlőtőkék közé. Otthon pedig csak esővízzel locsoljuk a szép lombozatú vagy levelű szobanövényeket.
*  Dísznövényeink közül az azáleát, rododendront, az erikát és néhány orchidea fajtát csak lágy esővízzel öntözzük. Ha esővíz nem áll rendelkezésünkre, akkor használjunk a kereskedelemben kapható ásványvizet.
*  Esővizet mindenütt gyűjthetünk, ahol udvar, kiskert vagy erkély van. Célszerű, ha vizet kibetonozott gödörbe, ciszternába vezetjük, melyet jól zárható fedőlappal borítunk be. Gyűjthetünk esővizet fahordóba és dézsába is, de ezekben egy idő múlva megbarnul, rothadásnak indul.
*  Fémtartályokat esővíz gyűjtésére ne használjunk. Ha használatát nem tudjuk elkerülni, a víz tisztaságát rézgáliccal biztosítsuk (100 liter víz, 10 dkg rézgálic).(1995)