FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK | ELÉRHETŐSÉG
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ÉTELMARADÉK
     (felhasználása)
 
*  Az ételmaradék felhasználásával legyünk óvatosak, mert nem minden ételmaradék hasznosítható. Ne fogyasszunk másnap gombás ételmaradékot, nem alkalmas fogyasztásra olyan főtt tészta sem, amelyiket már mákkal, túróval megszórtan tettünk el. Tejfölös ételt még hűtőbe se tegyünk el másnapra.
*  Vegyük figyelembe, hogy a maradék csak akkor használható, ha megfelelő körülmények között tároltuk. A jól tárolt és ügyesen feldolgozott maradék az új ételben nem ismerhető fel.
*  Húsételeket (pörköltet és pecsenyeféléket) soha ne tegyük el saját levükben. Szedjük ki a húst a mártásból, rakjuk át másik edénybe. Ízletes gulyásleves állíthatunk elő belőle. Ledarálva felhasználhatjuk palacsintába, pizzára, szendvicsre kenhetjük. Jó rakott káposztának is.
*  A megmaradt sült hús másnap hidegen tökéletes étel. Két kenyér közé téve a legjobb szendvics. De tálalhatjuk franciasalátával, hideg rizzsel, zöldségfélékkel. Feldolgozhatjuk hússalátának is.
*  A főzelékből finom levest készíthetünk másnapra. A felmelegítést és forralást az étel állandó keverése mellett mindig gyorsan végezzük, különben leég. Egyébként a lassú melegítés az ételnek nem használ, még a helyesen tárolt étel is megposhadhat.
*  Ha több napra főzünk húslevest, ne az egész levesbe tegyünk zöldséget, csak abba, amit elfogyasztunk, mert a zöldség és a hagyma gyorsítja a leves romlását.(1995)
 
LEFTORERS/B>
     (use)