FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ÉTKEZÉS
     (illemtana)
 
*  Akár otthon, akár vendégségben étkezünk, csak kézmosás után üljünk az asztalhoz. A piszkos kéz visszataszító látvány!
*  Az étkezésnek csak akkor lássunk neki, ha már a háziasszony hozzákezdett. A háziasszony viszont csak akkor kezdhet hozzá, ha már mindenki vett magának ételt a tálból.
*  Étkezés közben mindkét kezünk legyen az asztalon, még akkor is, ha egy kézzel is meg tudjuk enni az ételt.
*  Saját evőeszközünkkel soha ne nyúljunk a tálba, de kézzel se (kivétel a gyümölcsös és a süteményes tál), mert nemcsak illetlenség, hanem gusztustalan is. Ha viszont gyümölcsös vagy süteményes tálban valamit megfogtunk, azt vegyük ki a tányérunkra.
*  Ha kenyeret eszünk, a kenyeret csak törjük, és ne harapjuk. A letört kenyérdarabot bal kézzel tegyük a szánkba. Viszont nem illetlenség a megkent kenyeret vagy szendvicset harapdálni.
*  Étkezés közben ne feledkezzünk meg a szalvétáról. Ivás előtt és után mindenképpen használjuk, mert így illik. Szalvétával ugyanakkor nem illik arcot, homlokot törölni. Az elhasznált szalvétát mindig rakjuk a tányérunkba.
*  Ha befejeztük az étkezést, az evőeszközt a saját tányérunkba tegyük párhuzamosan egymás mellett, nyelükkel jobbra fordítva.(1995)