FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ÉVELŐK
     (kertben)
 
*  Kertünket különböző színű, fajtájú, alakú, magasságú és terjedelmű évelő virággal díszíthetjük. Megfelelő csoportosításban nagyszerű színhatást érhetünk el velük. Nagy előnyük, hogy minden talajtípusnak és minden fényviszonynak megfelelő faj megtalálható közöttük.
*  Az évelők telepítését mindig tervezzük meg előre. Határozzuk meg, milyen virágokat akarunk ültetni. Kiválasztásuk előtt tisztázzuk talaj-, fény- és vízigényüket, és ennek megfelelően telepítsük növényeinket.
*  Az évelőket úgy válogassuk ki, hogy a kertben mindig legyen virágzó virág. Arra is ügyeljünk, hogy a magas termetű évelők ne árnyékolják az alacsonyabbakat. Kombinálhatjuk egymással az egyidejűleg virágzó, de különböző termetű virágokat.
*  Az évelők ültetése előtt a talajt mindenkor megfelelően műveljük meg, és szükség szerint gondoskodjunk a tápanyagellátásról. Növényeink szépsége nagymértékben függ a talaj tápanyagtartalmától és szerkezetétől.
*  Az évelőket ősszel (szeptemberben, októberben) ültessük. A kötött agyagos talajba inkább tavasszal (március, április) telepítsük. A növényeket ne tegyük túl közel egymáshoz, fejlődésükhöz hagyjunk kellő helyet és levegőt. Ültetéskor vegyük figyelembe, hogy az évelők legfeljebb öt évig virágoznak intenzíven.(1985)