FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
EVŐESZKÖZ
     (használata)
 
*  Az evőeszközöket abban a sorrendben kell az egyes fogások elfogyasztásához igénybe venni, ahogyan kirakták, s a legszélsőkkel kezdjük.
*  Ha késsel és villával eszünk, akkor a kés mindvégig a jobb kezünkben marad. Az ételből csak annyit vágjunk le egyszerre, amennyit a szánkba teszünk. A kést a szájhoz tenni nem szabad, mert ezzel a legnagyobb illetlenséget követjük el.
*  Ha befejeztük az étkezést, az evőeszközt a saját tányérunkba tegyük párhuzamosan egymás mellett, nyelükkel jobbra fordítva. Ha a nyelek jobbra és balra vannak, azt jelzi, hogy csak szüneteltetjük az étkezést.
*  Nagykanállal csakis levest szabad enni. Tésztát, főzeléket, húst kanalazni nagy illetlenség. A nagykanalat mindig a jobb kezünkbe vegyük. Ha csak villával eszünk, azt szintén jobb kezünkben tartjuk. Villával esszük a tésztát, fasírozott húst és a halat. Ha hosszú makarónit, illetve spagettit készítünk, a tészta feltekeréséhez igénybe vehetjük a nagykanalat is.
*  Kiskanállal (kávéskanállal) isszuk a kávét, kakaót, teát, de ezzel esszük a pudingot, a krémeket, a kompótot és a krémes tésztákat. A csészében tálalt italok esetében a kiskanalat csak ízlelésre használjuk.
*  Néhány étel esetében lehet kézzel enni. Sőt vannak ételek, amiket kézzel illik enni. Ilyenek a virsli, a fánk, szendvicsek. Otthon, társaságban az illem megsértése nélkül kézzel is ehetjük a csirkecombot, sőt az egész grillcsirkét! (1995)