FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
EZÜST
     (tisztítása)
 
*  Ezüst tárgyakat a legegyszerűbb módon úgy tisztíthatunk, hogy belerakjuk őket egy edénybe, és forró vizet öntünk rájuk (aranyozott vagy ezüstözött tárgyakat nem szabad forró vízbe tenni). Utána puha ronggyal letöröljük. Ha tojás okozta foltok nem tűnnének el, konyhasóval is dörzsöljük át..
*  A már oxidálódott ezüstöt koromba vagy szivarhamuba mártott flanelkendővel dörzsöljük fényesre. Eredményes lehet az iszapolt kréta alkalmazása is. A krétát keverjük vízzel péppé, és ezzel dörgöljük át az ezüst felületét. Utána a pépmaradványokat gondosan töröljük le.
*  Ha az ezüstékszereket nem hordjuk, elvesztik fényüket. De azonnal visszakapják, ha erős szalmiákos vízben lemossuk vagy kefével lesúroljuk, utána meleg vízzel öblítjük és krétaporral fényesítjük őket. A tiszta ezüstöt kézzel ne fogjuk meg, mert az ujjnyomok helyén az ezüst egy-két nap alatt megfoltosodik.
*  A vastagabb oxidréteget csak vegyi úton távolíthatjuk el. Vízben (egy deci) oldjunk fel karbamidot (9 gramm), öntsünk hozzá tömény kénsavat (2 gramm) és néhány csepp alkoholt. Az oldattal kenjük be az oxidréteget. Néhány perc elteltével az ezüsttárgyat forró, majd hideg vízzel öblítsük, és flanellel töröljük szárazra.(1995)