FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
EZÜST CSIPKE
     (tisztítása)
 
*  Ha az ezüst csipkénk bepiszkolódott, megfeketedett (oxidálódott), először rövid időre áztassuk be tiszta hideg vízbe. A csipkére közvetlenül ne öntsünk vizet (főleg forrót nem), hanem a csipkeanyagot nyomkodjuk a vízbe.
*  Ha mossuk, a mosásához egy másik edényben oldjunk fel langyos vízben szappanpelyhet vagy lúgmentes szappant, és ebbe tegyük át a már átázott csipkét. Úgy mossuk, hogy a vízben ide-oda húzogassuk az anyagot. A mosás addig tartson, amíg a csipke tiszta nem lesz.
*  A tisztára mosott csipkéről a szappanos vizet csurgassuk le, néhány órát hagyjuk állni tiszta hideg vízben, majd óvatosan nyomkodjuk ki. Gombostűkkel (rozsdamentes) feszítsük ki, és szárítsuk.
*  Mosás nélkül is tisztíthatjuk a csipkét. Állítsuk néhány órára tiszta benzinnel töltött, befedett edénybe, vagy áztassuk át alkohollal. Mikor kivesszük, nyomkodjuk ki és öblítsük át tiszta benzinnel, vagy alkohollal, majd alaposan rázzuk ki, fektessük finom vászon közé, ami a maradék piszkot is magába szívja belőle. Kifeszítve szárítsuk.
*  Színes csipkéken mindig végezzünk próbatisztítást, hogy később ne érjenek meglepetések.(1995)