FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
FAGYÁLLÓ
     (ellenőrzése)
 
*  A hűtőfolyadék fagyállóságát a tél kezdete előtt ellenőrizni kell, mert a motorra a legnagyobb veszedelmet a befagyott hűtő jelenti. Ha szükséges, a fagyálló folyadék utántöltésével vagy teljes cseréjével állítsuk be a kívánt fagyáspontú folyadékot.
*  A fagyálló folyadékot csak desztillált vízzel vagy esővízzel hígítsuk, és a nyári utántöltést is csak ezzel végezzük. Vegyük figyelembe, hogy a nyári utántöltés következtében a hűtőfolyadék fagyáspontja lényegesen csökken!
*  A fagyálló folyadékot tanácsos kétévenként cserélni, mivel élettartama korlátozott, s a felhasználás módjától függően csökken. A cserét legjobb szervizben elvégeztetni.
*  Készíthetünk hűtőfolyadékot házilag is. Desztillált vízhez keverjünk 45 százalék glicerint és O,5 százalék metilalkoholt. Hűtővizünk -25 C fokos hidegben sem fog befagyni.
*  Ha a hűtőrendszerből jelentős mennyiségű folyadék szivárgott el, és nincs kéznél fagyálló folyadék, tiszta vízzel is feltölthetjük a hűtőt, de az első lehetséges alkalommal a vizet cseréljük le fagyállóval. (1995)