FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
FALTISZTÍTÁS
     (tudnivalók
 
*  A falat legegyszerűbben portalanítással tisztíthatjuk. Portalanításhoz hosszúnyelű kefeseprűt (partvist) használjunk. A keferészt kössük be puha fehér ronggyal, és felülről lefelé haladva, csíkonként töröljük le a falat. A rongyot gyakran forgassuk, nehogy egyik helyről a másikra vigyük át a port.
*  Ha a diszperziós festékkel festett fal csak helyenként piszkos, foltos, langyos mosogatószeres vízzel, végül tiszta vízzel mossuk le az egészet. A piszkos felületeket csak enyhén dörzsöljük. Mindig egy egész falat mossunk át, különben csíkos lesz. Diszperziós festékkel bevont falat többször is átmoshatunk.
*  A lakkfestékkel mázolt felületeket elsősorban portalanítsuk. Töröljük le időnként tollseprűvel vagy tiszta ronggyal. Ha szükséges, tisztítsuk le nedves ruhával is.
*  Ha viszont a falat enyves festékkel festették le, mosni nem szabad! A piszkos, foltos részeket radírozással próbáljuk letisztítani. A tisztítólabdát friss, puha kenyérből készítsük. Addig radírozzuk vele a falat, amíg a radírozó massza el nem morzsálódik, illetve a fal tiszta nem lesz. A morzsákat puha ronggyal töröljük le.
*  A meszelt fal nehezen tisztítható, ha piszkos, legjobb újra meszelni. Ha viszont a fal csak helyenként foltos (kapcsoló, kéménylyuk környéke, kéznyom), langyos vízzel jól mosható. A vízbe azonban mindig tegyünk tízliterenként egy evőkanálnyi mosógatószert is,mert így a tisztítás alaposabb lesz.(1995)