FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
FEHÉRÍTÉS
     (tippek)
 
*  Csak olyan ruhaneműt szabad fehéríteni, amelyik elviseli a fehérítést, és szebb lesz tőle.
*  Ne használjunk klórtartalmú fehérítőt színes vagy festett anyagokhoz, gyapjúhoz, selyemhez, műselyemhez, impregnált ruhaneműhöz, és olyan textilanyagokhoz, melyekben a fehérítő roncsolja a rostokat. Mosás előtt feltétlenül nézzük meg a ruhadarab kezelési utasítását!
*  A fehérítőt mindig hígítsuk fel – figyelembe véve a gyártó utasítását – használat előtt, mert töményen roncsolja a ruhát.
*  Ha hipóval vagy hidrogén-peroxiddal fehérítünk, akkor azt az első mosás után tegyük. A hipó használatakor gondoskodjunk alapos öblítésről, mert a visszamaradó szer károsítja az anyagot. Jó és kényelmes fehérítőszer viszont a hidrogén-peroxid. A visszamaradó szer sem okoz gondot.
*  Az erősen megsárgult fehérneműt vagy vászonanyagot célszerű hipóval fehéríteni. Hígítás nélkül azonban sohase használjuk! Selyem és gyapjú fehérítését csak nátrium-perbonáttal végezzük. A fehérítés mindig rövid ideig tartson!
*  Kitűnő fehérítő a napfény. Ha ruhát a napra tesszük száradni, ugyanolyan hatást érünk el, mint a fehérítőszerekkel. Festett nylont, selymet és gyapjút azonban ne fehérítsünk a napon, mert ennek hatására ezek az anyagok megsárgulnak, törékenyek lesznek.(1995)