FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
FELSŐRUHÁZAT
     (gondozása)
 
*  A naponta hordott ruhadarabokat rázzuk ki, keféljük le, és hagyjuk kiszellőzni, mielőtt a szekrénybe tennénk. A kefét enyhén nedvesítsük be tiszta vagy ecetes vízzel, hogy könnyebben eltávolíthassuk a pihéket, a hajszálakat, a korpát és egyéb szennyeződéseket. Legjobb a szabadban szellőztetni.
*  A kiporolt, kitisztított ruhát azonnal akasszuk fel, lehetőleg vállfára, és tegyük a helyére. A kényesebb női ruhákat fordítsuk ki. Így kevésbé piszkolódnak. A kötött holmikat viszont ne akasszuk fel, mert megnyúlnak. Minden darabot külön fektetve rakjuk a szekrénybe.
*  A kabátokat, zakókat és a kosztümkabátokat külön-külön vállfán tartsuk. A vállfa gömbölyű végű, anyaggal bevont és széles legyen, nehogy a ruházat válla deformálódjék. A kabátok fölé semmiféle más ruhaneműt ne akasszunk, viszont célszerű rájuk húzni régi blúzt vagy inget.
*  A szőrmebundát vagy műszőrme kabátot kirázással és óvatos porolással, ütögetéssel portalanítsuk. Utána a szőrmét vagy a műszőrmét puha kefével keféljük le. A bundák kirázását legjobb ketten végezni, nehogy az anyag vagy a szőrme meghúzódjék és megrepedjen. (1995)