FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
FESTMÉNY
     (tisztítása)
 
*  Az olajfestményeket elegendő portalanítani puha kefével vagy ecsettel. A műveletet óvatosan végezzük, nehogy megsértsük a kép felületét. Értékes olajfestmények tisztítását bízzuk szakemberre!
*  A port és a piszkot úgy is eltávolíthatjuk, hogy tiszta langyos vízbe mártott, enyhén nedves puha szivaccsal óvatosan lemossuk a képet. A lemosást felülről lefelé végezzük mindaddig, amíg a szivacs tiszta levet ereszt. Utána a vizet, a nedvességet száraz, puha ruhával itassuk fel. Ha a képen repedések vannak, ne használjunk nedves szivacsot!
*  Ha langyos vízzel nem sikerült minden piszkot eltávolítani, akkor használjunk kis mennyiségben szappant. Szappanos oldattal kenjük be a festményt, majd tiszta vízbe mártott és jól kicsavart szivaccsal mossuk le, és száraz kendővel alaposan töröljük át.
*  Akvarell, tempera vagy pasztell képeket csak üveg mögött tartsunk. Így kevésbé porosodnak, piszkolódnak. Ha képeink nincsenek üveg mögött, akkor időnként portalanítani kell. Ezeket a képeket víz nem érheti!(1995)