FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
FLAMINGÓVIRÁG
     (gondozása)
 
*  Közép- és Dél-Amerika trópusi erdeiből származik. Több fajtája ismert. Vannak közöttük kényesebb és kevésbé kényes fajták. Nálunk a legelterjedtebbek az Anthurium fajok. Ezek nem annyira igényesek, mint a többi levéldísznövények.
*  A flamingóvirág szereti a világosságot. Lehetőleg ablak közelébe helyezzük úgy, hogy érvényesüljön. A keleti, vagy a nyugati fekvésű ablak előtt érzi jól magát, de ne állítsuk közvetlen napfényre.
*  Fontos számára a párás levegő és a meleg. Legjobban a 20-25 C fok körüli hőmérsékleten fejlődik. Télen is igényli a 18 C fokot. Nyáron a melegben, télen a fűtött lakásban naponta többször permetezzük lágy vízzel. Igyekezzünk folyamatosan tartani a magas páratartalmat.
*  Nyáron bőségesen öntözzük, télen viszont mérsékeljük a vízmennyiséget. Vegyük figyelembe, hogy a növény a hideg vizet rosszul tűri! Öntözéskor, illetve permetezéskor vigyázzunk arra, hogy a virágzatokra ne kerüljön víz, mert a levelek könnyen foltosodnak! Ha a virág begyökeresedett, egész évben kéthetenként tápoldatozzuk.
*  Az Anthuriumot csak akkor ültessük át, ha a cserépben már nem fér el a gyökérzete. Legjobb a tavaszi átültetés laza, kissé savanyú, tápdús talajba. Előtte tegyünk a cserép aljára apró kavicsot a felesleges víz elvezetésére.
*  Tőosztással vagy az oldalhajtások dugványozásával szaporíthatjuk.