FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
FOGMOSÁS
     (helyesen)
 
*  Fogainkat rendszeresen kell tisztítani. Reggel és este feltétlenül mossunk fogat, de főétkezések után is tanácsos a fogmosás. Ezt nem helyettesíthetjük szájvízzel, rágógumival, almaevéssel!Alaposan és kitartóan mossuk, ne hagyjuk ki a legeldugottabb szájzugot se.
*  A mosást körkörös mozdulatokkal végezzük fogsoron belül és kívül, majd a rágófelületen. A foghúst is masszírozzuk. Fogainkat azonban sohase súroljuk erősen, mert rongálja a fog zománcát, és az ínynek sem tesz jót. A fogmosás időtartama legalábböt perc legyen.
*  Olyan fogkefét használjunk, amely alaposan tisztít, kellően masszírozza a fogínyt, eléri a hátsó fogakat és a fogak belső felületét, behatol a résekbe, és nem sérti a fogínyt, a száj belsejét, a fogak felszínét.
*  A fogkefét célszerű kéthavonta cserélni, mivel idővel túl sok baktérium telepszik meg a sörtéi között. Ha újat vásárolunk, használatba vétel előtt egy napig áztassuk sós vízben, majd öblítsük le langyos vízzel. Ha ezt a műveletet hetente megismételjük, sörtéi mindig tiszták lesznek. Használat után a fogkefét ne tegyük se vízbe, se tokba, mert a sörték között gyorsabban elszaporodnak a baktériumok és a gombák. Legjobb megszárítani, és levegős helyen hagyni.
*  Fluoridos fogkrémet használjunk. A fluor és a mikroszemcsék eltávolítják a lerakodást a fogakról és a fognyakról, megakadályozzák a fogszuvasodást.
*  Időnként használhatunk szódabikarbonát is. Alaposan tisztít. Fogaink sokáig szép fehérek maradnak. Még a vékony fogkövet is oldja, de teljesen nem tünteti el. A fogkövet csak a fogorvos tudja eltávolítani!
*  Ha nem tudunk fogat mosni, végezzünk alapos szájöblítést vagy rágjunk cukormentes rágógumit! Az elmaradt ápolást mihamarabb pótoljuk.(1985)