FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
FOKHAGYMASZAG
     (enyhítése)
 
*  Ha nem szeretjük az erős fokhagymaszagot, távolítsuk el a gerezd közepében található zöld hajtást. Így a szaga kevésbé lesz átható.
*  A fokhagyma aprításához használjunk külön deszkát, mivel egy idő után a szag a deszkáról nem távolítható el. Bizonyos időközönként a vágódeszkát citrom vagy petrezselyem bedörzsölésével szagtalaníthatsuk. A hűtőszekrény nem lesz fokhagymaszagú, ha a gerezdeket jól zárható műanyagzacskóban tároljuk.
*  A kezünk nem lesz szagos, ha nem szedjük le a gerezdről az utolsó hártyát, hanem azzal együtt nyomjuk szét a fokhagymát. Ha megmosott kezünkön érződik a fokhagyma szaga, sóval vagy citromlével dörzsöljük be, majd bő vízzel öblítsük. Sérülés esetén a sót mellőzzük, mert nagyon csípi a sebet.
*  Fokhagymás étel fogyasztása után a kellemetlen leheletet jelentősen csökkenthetjük, ha iszunk egy pohár tejet, egy csésze kávét, vagy megeszünk egy darabka csokoládét. Enyhíthetjük a szagot úgy is, hogy petrezselyemlevelet vagy pörkölt kávét rágcsálunk.
*  Szagmentesen tárolhatjuk a meghámozott gerezdeket a hűtőben, ha műanyag zacskóba jól becsomagoljuk, vagy üvegbe zárva, olívaolajba tesszük. Egy idő után az olaj különleges aromájú lesz. (1995)