FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
FOLTTISZTÍTÁS
     (otthon)
 
*  A foltot csak azzal a szerrel szabad tisztítani, amelyikben oldódik. Ezért először mindig határozzuk meg a folt anyagát és a feloldásához szükséges szert A helyes vegyszer kiválasztása nemcsak a foltot okozó anyagtól függ, hanem attól is, hogy miből készült a kárt szenvedet ruhanemű. Tudomásul kell vennünk, hogy valamennyi folt feloldására, eltávolítására egyaránt alkalmas szer nem létezik.
*  Ha nem ismerjük a folt eredetét vagy a tisztítandó anyag tulajdonságait, végezzünk próbatisztítást. Először az anyag kevésbé látható részein próbáljuk ki a tisztítószer hatását. Ha a tisztítószer az anyag felületén elváltozást okoz, más készítménnyel kísérletezzünk.
*  Fontos tudni, hogy piszkos, poros anyagot ne kezeljünk folttisztítóval, mert szennyes keret keletkezik a pecsét körül. Pecsétet nyomtalanul csak tiszta ruhából vehetünk ki. Ha az anyag szennyeződött, még a jól megválasztott tisztítószer is nyomot hagy.
*  A foltot lehetőleg azonnal tisztítsuk, ne hagyjuk beszáradni. Minél frissebb a folt, annál könnyebben eltávolítható. Ha a folt régi, tanácsos mindkét oldalról kezelni. Ha egyszeri kezeléssel nem sikerült eltávolítani, de halványodott, ismételjük meg többször a műveletet.
*  A ruhanemű tisztítását asztallapon végezzük. Alá mindig tegyünk fehér kendőt vagy fehér szűrőpapírt. A tisztítás lehetőleg nyitott ablaknál, szellős helyen történjen. Nyílt lángot ne használjunk! (1985)