FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
FÜGGÖNY
     (mosása)
 
*  A függönyöket évente legalább egyszer mossuk ki, legjobb a nyáron. Ne mossuk mással együtt! Előtte jól rázzuk ki, portalanítsuk. Sarkainál fogva hajtogassuk össze, majd lágy fonallal könnyedén férceljük át, és tegyük a kádba áztatni.
*  Az áztatás hideg vízben legalább 12-14 órán át történjen, mert csak így tudjuk eltávolítani a szennyeződéseket, a kormot, a port. Utána jól nyomkodjuk ki. A nagyon piszkos függönyt mosószeres vízben áztassuk.
*  A függönyanyagot 25-45 C fok közötti vízben mossuk. A szennyeződést nyomkodva, rázással, illetve két tenyér közötti dörzsöléssel távolítsuk el. A függönyt kefélni, erősen dörzsölni, csavarni és facsarni nem szabad!
*  Mosás után bő vízben öblítsünk, hogy a mosószer teljesen eltávozzon. Az öblítő vizet óvatosan nyomkodjuk ki az anyagból, majd a kádon keresztbe tett seprűnyélre tegyük, csurgassuk le. Színes függöny esetében az utolsó előtti öblítővízbe öntsünk ecetet.
*  Csak fehér és vastagabb szálú függönyt érdemes keményíteni. Hideg keményítőoldatban keményítsünk. A rojtok keményítésére nincs szükség.(1995)