FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
FUKSZIA
     (gondozása)
 
*  Díszíthetjük vele a kertet, nevelhetjük üveges verandán, ablakpárkányon, erkélyen. Szereti a világosságot, de a tűző napot nem! A kertben mindig árnyékos helyre tegyük. Télen a lakásban tartsuk hűvös, világos helyen. Ha a balkonon vagy üveges verandán helyezzük el, a hőmérséklet ne süllyedjen 4 C fok alá.
*  Az áttelelt növényt kora tavasszal (február-március) ültessük át közepesen kötött kerti- és trágyaföldbe, és vágjuk vissza a kívánt méretre, hogy minél dúsabban virágozzék. A fukszia virágja annál dúsabb, minél idősebb a növény.
*  Nyáron öntözzük rendszeresen. Télen viszont kevés vizet adjunk neki, de ne engedjük, hogy a földje teljesen kiszáradjon. A nyár folyamán ajánlatos hetente tápoldatozni, hogy a virágokat hozó új hajtások minél erőteljesebbek legyenek.
*  Dugványról szaporíthatjuk. Tavasszal vagy ősszel vágjunk 4-5 cm hosszú csúcshajtásokat, és dugjuk laza nedves földbe, majd a gyökeres dugványt ültessük cserépbe, tápanyagokban gazdag talajba.
*  Legveszélyesebb kártevője a fehér, repülő molytetű, a lisztecske. A levelek fonákját sok esetben teljesen ellepi, és a növény pusztulását okozhatja. Porzó vegyszerezéssel védekezhetünk ellene.(1995)