FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
GALLÉR
     (tisztítása)
 
*  A fehérnemű gallérját mosás előtt külön tisztítsuk, mivel a duplán varrott helyeken a mosóoldat nem hatol át kellően az anyagon, és így a tisztítás nem tökéletes. Legjobb a ruhadarabot beáztatni, majd a gallért bedörzsölni folyékony mosószerrel, illetve szappannal. Néhány percig hagyjuk állni, utána körömkefével enyhén keféljük tisztára. Ezután mossuk ki.
*  Benzinnel tisztítsuk a világos és fehér szövetgallérokat. Ha ez nem segít, keverjünk össze négy evőkanál szalmiákszeszt négy evőkanál vízzel, és oldjunk fel benne egy evőkanál asztali sót. Jól keverjük el. A folyadékkal a gallér teljes felületét alaposan dörzsöljük át, majd langyos vízben mossuk ki.
*  A fekete és sötét szövet-, ill. selyemgallérokat csak alkohollal vagy szalmiákszesszel szabad tisztítani. Vasalni is csak két selyempapírréteg között lehet, mert így nem fényesednek ki.
*  A prémgallérokat háztartási benzinnel átitatott ronggyal tisztítsuk, óvatosan töröljük vele át. A műveletet többször ismételjük meg. Utána puha kefével szál mentén, majd szál ellenében keféljük ki.
*  Ha a gallér megsárgult, mosás előtt kenjük be ecetből és szódabikarbónából készített péppel. Ezzel a makacs szennyeződést eltávolíthatjuk.1985.