FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
GESZTENYEPÜRÉ
     (házilag)
 
*  Igazi gesztenyepürét otthon csak friss, jó minőségű és nagy szemű gesztenyéből készíthetünk. Vásárláskor fordítsunk különös gondot a gesztenyeszemek kiválasztására. Nem árt otthon is ellenőrizni. Tegyük őket hideg vízbe, amelyik feljön, dobjuk ki.
*  A feldolgozását a héj bevágásával kezdjük. Úgy vágjuk be, hogy ne érje a húsát. Rakjuk tepsibe, majd tegyük be az előmelegített sütőbe. Csak annyira süssük meg, hogy meghámozható legyen a külső és a belső héja. Ha sütés előtt meglocsoljuk egy kevés vízzel, könnyebben szétnyílnak.
*  Az elősütés után következik a gesztenye igazi puhítása. A megtisztított szemeket tegyük lábosba, öntsünk rá annyi vizet vagy tejet, hogy ellepje. Alacsony hőfokon, fedő alatt legalább fél órát főzzük. Ha teljesen megpuhult, szűrjük le, és többször daráljuk át a húsdarálón.
*  A masszába mindig keverjünk bele egy kevés szirupot, majd ízesítsük vaníliával és rummal. Tálaláskor díszítsük tejszínhabbal, meggyel vagy más gyümölccsel.
*  Ha a masszából nagyobb mennyiséget készítettünk és megmaradt, becsomagolva tegyük a mélyhűtőbe. Hosszabb ideig eláll, nem romlik.(1995)