FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
GÖRÉNY
     (lakásban)
 
*  Görényt csak akkor vásároljunk, ha türelmünk nagy, sok szabadidőnk van, és felneveléséhez, gondozásához biztosítani tudjuk az anyagi és személyi feltételeket.
*  A beszerezni kívánt állatot legjobb tenyésztőtől vásárolnunk. Ott sok hasznos információval, tanáccsal is ellátnak bennünket, és biztos, hogy egészséges állatot kapunk.
*  A megvásárolt görénynek a lakásban ki kell alakítanunk a helyét. Be kell szereznünk a szükséges felszereléseket, kellékeket, és az első perctől kezdve meg kell kezdenünk a nevelését, szoktatását. Kedves, értelmes és idomítható állat.
*  A görénynél fontos a rendszeres orvosi ellátás. Számos betegséget előzhetünk meg, illetve kezelhetünk idejében. Az állatot először 6-8 hetes korában tanácsos orvoshoz vinni. Ilyenkor az állat alapos vizsgálaton esik át, és megkapja a szükséges oltásokat, gyógyszereket is. A továbbiakban a felnőtt állatot évente legalább egyszer vizsgáltassuk meg.
*  A külső élősködőkkel szemben folyamatos védekezzünk, nyakörvet azonban ne tegyünk az állatra. A belső paraziták ellen is nélkülözhetetlen a védekezés. Általánosan a macskáknak való féreghajtó paszták alkalmasak a görények kezelésére is.
*  Az állatot kondíciójának és életkorának megfelelően etessük, és csak az étvágyának megfelelő mennyiségű ételt adjunk neki.
*  Étrendjében elsősorban a húst részesítsük előnyben, de ne adjunk nyers húst, mert az állatot a különböző paraziták könnyen megfertőzhetik, betegséget okozhatnak. Különösen a nyers disznóhúst kerüljük, gyógyíthatatlan betegséget terjeszthet.
*  A görénynek adhatunk főtt csirkét, húskonzervet, főtt tojást, zöldséget. Szívesen megeszi a konyhai maradékot is. Ha száraz ételt eszik, különösen fontos, hogy edényében mindig legyen vize!(1995)