FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
GYANTAFOLT
     (eltávolítása)
 
*  A ruhára került kisebb gyantafoltot terpentinbe vagy benzinbe mártott puha ronggyal dörzsöljük ki. Ezután a foltos részt szappanos vízben öblítsük. Ha a folt nagy és régi, először terpentinben áztassuk, s amikor a gyanta feloldódott, alkohollal töröljük le és langyos, szappanos vízben mossuk ki.
*  Kényesebb holmikból (gyapjú, selyem stb.) a foltot ajánlatos benzinnel jól átitatott tamponnal, gyöngéd és óvatos mosással kiszedni. Ha a folt vastag és nehezen távolítható el, a foltos részt áztassuk terpentinben, majd a meglágyult gyantát alkohollal enyhe mozdulatokkal addig dörzsöljük, míg el nem tűnik.
*  Ha fafelületen a gyanta akadályozza a pácanyag és a festék felhordását, szalmiákszesz és aceton egyenlő arányú keverékével oldjuk fel. A fa gyantás részét oldószerrel áztassuk, majd a feloldott gyantát ecsettel távolítsuk el. Azután a gyanta helyét ronggyal dörzsöljük szárazra.
*  Kezünkről könnyen lejön a gyanta, ha rákenünk valamilyen puhító zsíros krémet, ill. vajat. A fellazult gyantát törölközővel egyszerűen letöröljük. Semmilyen oldószert ne használjunk, mert károsítja a bőrt.(1985)