FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
GYAPJÚHOLMI
     (ápolása)
 
*  Használat után a gyapjúholmit mindig alaposan rázzuk ki, portalanítsuk és szellőztessük át. Ha levettük, sohase tegyük a széktámlára vagy hasonló alkalmatosságra, hanem mindjárt rakjuk a helyére. Ne akasszuk fel, mert megnyúlnak, a fiókba se gyűrjük, mert a szálai megtörnek. Legjobb összehajtogatva polcon tárolni.
*  A fehér gyapjú nem sárgul meg, ha kék színű selyempapírba csomagoljuk, és így tesszük el. Ha már megsárgult, áztassuk hidrogén-peroxidban, majd meleg vízben öblítsük; újból fehér lesz.
*  A megfilcesedett ruhát langyos vízben mossu ki. Öntsünk hozzá egy kevés glicerint is. A szokásos módon szárítsuk. A ruha visszanyeri eredeti alakját.
*  A gyűrött gyapjúholmit úgy simíthatjuk ki, hogy meleg, párás időben hosszabb időre kiakasztjuk a szabadba, vagy a párás fürdőszobába tesszük. Így vasalnunk sem kell.
*  Ha a nem megfelelő mosás következtében a gyapjúholmi összement, áztassuk lágy vízben, majd langyos mosószeres lében nyomkodva mossuk ki, végül öblítsük. Szárítsuk meg lefektetve. Formáját majdnem teljesen visszanyeri.1985.