FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
GYEP
     (telepítése)
 
*  Kora tavasztól késő őszig bármikor telepíthetünk gyepet, de a legelőnyösebb időszak az augusztus vége. Ilyenkor a legkedvezőbbek a talaj- és mikroklimatikus viszonyok. A friss vetés jól kikel és megerősödik.
*  Árnyékba ne telepítsünk gyepet, ott nem fejlődik. Helyettesítsük gyeppótlóval.
*  Vetés előtt a talajt alaposan készítsük elő. Ássuk fel, gereblyézzük, az évelő gyomokat távolítsuk el. Vegyszeres gyomirtást azonban ne végezzünk. Ha a talaj gyenge, érett istállótrágyával, javított komposzttal, szükség esetén műtrágyával szórjuk meg.
*  A jól elegyengetett talajt hengerrel vagy taposással tömörítsük. A taposást a lábunkra erősített deszkával végezzük. Akkor vethetünk, ha lábunk nyoma nem süpped be 1 cm-nél mélyebbre az előkészített talajon.
*  A fűmagot szélcsendes időben széles szórással, kézből vessük. Minden négyzetméterre kb. 3-5 dkg magot szórjunk. A magot a gereblye fokával dolgozzuk a talajba és tömörítsük. A bevetett felületet hengereljük, majd megöntözzük.
*  Ha nem esik az eső, a vetést naponta kell öntözni. Öntözéskor vigyázzunk, hogy a víz ne gyűljön össze, mert összemossa a magokat és nem lesz egyenletes a sarjadás. A gyakori, kis vízadagokkal történő öntözés a legjobb. (1995)