FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
GYEPSZŐNYEG
     (kezelése)
 
*  A frissen lefektetett gyepszőnyeget azonnal öntözzük be négyzetméterenként 15 liter vízzel. Locsolás után győződjünk meg arról, hogy a gyepszőnyeg alsó rétege és az alatta lévő talaj is átnedvesedett-e.
*  A gyökeresedési, ill. a növekedési időszakban (8-14 nappal a leterítés után) a gyepet állandóan nedvesen kell tartani, naponta kell locsolni (5 liter víz/m2/nap).
*  A gyepet először 6-8 nap után nyírjuk, amikor a fűszálak már kezdenek megdőlni. A vágási magasság 5-6 cm legyen. A második nyírást 2-3 nappal az első nyírás után végezzük. Ilyenkor a füvet 4 cm magasra vágjuk.
*  Ha a fű megerősödött, hetente kétszer nyírjuk. Nyírás után 4 cm magas füvet hagyjunk. Árnyékos helyen 5-6 cm magasság is még elfogadható.
*  A leterített gyepszőnyeget 3-5 hét után hetente kétszer-háromszor öntözzük. Alkalmanként 10 liter vizet locsoljunk ki négyzetméterenként. Hat hét után pedig hetente egyszer (szárazság idején kétszer) öntözzük m2 –ként 30 liter vízzel.
*  A szőnyeg leterítése előtt a talajba lassú lebomlású műtrágyát (35 g/m2) dolgozzunk be. A friss gyepszőnyeget először 4-6 hét után trágyázzuk meg (25-30 g/m2). A kiszórt trágyát azonnal (10-15 liter/m2) locsoljuk meg!
* A korábban telepített gyepszőnyeget minden tavasszal (március végén) trágyázzuk meg (30-50 g/m2), miután a gyepfelületet fellazítottuk és elvégeztük a szellőztetését. Az évet (októberben) komplex műtrágyázással fejezzük be (4-5 g/m2). 
*  A gyepet ősszel (szeptemberben) is szellőztessük, hogy megelőzzük a penészesedését. Novemberben még gombaölő szerrel is tanácsos lepermetezni.