FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
GYÓGYSZER
     (szedése)
 
*  Mielőtt bármilyen gyógyszert beszedünk, győződjünk meg arról, hogy azt a gyógyszert készítettük-e elő beszedésre, melyet az orvos elrendelt. Az összetévesztés súlyos következménnyel járhat. A gyógyszert mindig az eredeti csomagolóanyagban tároljuk!
*  A gyógyszert az előírt mennyiségben, időben és módon szedjük. A felírt gyógyszeradag bevételének elmulasztása utólag nem pótolható! Mások által ajánlott, ismeretlen hatású szereket ne szedjünk, mert veszélyes lehet, mérgezést is okozhat.
*  A kanalas gyógyszert tanácsos beadás előtt felrázni, hogy az oldott szerek vagy az ízjavítók egyenletesen vegyüljenek el. A bevevéshez olyan kanalat használjunk, melyen a grammok jelölve vannak. A folyékony gyógyszereket hűvös helyen tartsuk, különben erjedés következik be.
*  A tablettát, pirulát vagy kapszulát legkönnyebb egy korty vízzel vagy más folyadékkal lenyelni. A bevonat nélküli tabletta fel is oldható, így is bevehető. Egyes tablettákat a nyelv alá kell helyezni, s a teljes feloldásig ott kell tartani.
*  A porokat öntsük vízzel telt kanálba, és kavarjuk fel arra alkalmas eszközökkel, nehogy a nyelésnél belélegezzük a légcsőbe. A lenyelés után igyunk néhány korty vizet, hogy elősegítsük a gyógyszer lejutását.1985.