FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
GYÖMBÉR
     (ízesítésre)
 
*  A növény gyökere adja az utánozhatatlan ízt, aromát. Mivel igen jellegzetes fűszer, mással nem helyettesíthető. Pikáns, enyhén csípős ételeket készíthetünk vele. Néhány leves, szósz, húsétel különösen jó ízű lesz tőle. Használhatjuk édességek, tészták, savanyúság ízesítésére is.
*  Az ételek ízesítésére frissen használjuk, így a legaromásabb. A friss, lédús gyökeret vékonyan hámozzuk meg, szeleteljük fel, majd vágjuk kis darabokra, de lereszelhetjük finom reszelőn is. Az így elkészített fűszert keverjük az ételbe.
*  Intenzív aromája miatt óvatosan adagoljuk. Mivel a friss fűszer a szárítottnál jóval erősebb hatású, az ételbe kevesebbet tegyünk belőle. Túl sokáig ne főzzük, ne forraljuk, mert elveszti aromáját. Helyes, ha a főzés utolsó szakaszában adagoljuk a készülő ételhez.
*  A friss gyömbérgyökér sokáig eltartható, ha meghámozzuk, és műanyag fóliába csomagolva a hűtőszekrénybe tesszük. Fagyasztható is! Felhasználáskor az elszíneződött vágásfelületet vékonyan nyessük le. A fagyasztott gyömbér teljes értékű!(1995)