FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
GYÜMÖLCS
     (fagyasztása)
 
*  A gyümölcsfélék többsége házilagosan jól fagyasztható. Néhány gyümölcs (görögdinnye, szőlő) viszont nem bírja a fagyasztást. Némelyik íze, aromája a fagyasztás során megváltozik..
*  Csak érett (de nem túlérett állapotban) gyümölcsöt szabad fagyasztani! A gyümölcsök lehetőleg azonos méretűek legyenek, könnyebb kezelni őket.
*  A fagyasztást mindig tisztítással kezdjük. A gyümölcsöt meg kell szabadítani a nemkívánatos részektől, magoktól, héjtól. A feldolgozást szedés után azonnal meg kell kezdeni, hogy minél kisebb legyen a vitaminveszteség.
*  A gyümölcsféléket legjobb természetes állapotban lefagyasztani, de cukorral, cukoroldatban is fagyasztóba tehetjük. A cukor jellegzetes ízt, aromát ad a gyümölcsnek.
*  A csonthéjas gyümölcsöket maggal vagy mag nélkül, felezetten vagy negyedelve mélyhűtsük. Vigyázzunk, a világos színű cseresznye és a nem magvaváló őszibarack kevésbé tűri a fagyasztást.
*  Fagyasztás előtt a terméket csomagoljuk be, mely lehetőleg légmentes legyen. Olyan anyagot használjunk, amelyik jól zárható, nem támadja meg a sav, és nem vesz fel idegen szagot. (1995)