FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
HABVERÉS
     (tojásból)
 
*  Igazán szép, kemény habot csak habüstben vagy mély porcelántálban készíthetünk.
*  A tiszta, üveges tojásfehérje verhető fel leggyorsabban, habja tartós lesz. A zavaros és szétfolyós fehérjével nem érdemes próbálkozni, mert lehetetlen felverni.
*  A tojás nehezen verhető habbá akkor is, ha a fehérjébe sárgája kerül. A fehérje leválasztásakor legyünk óvatosak. Legjobb a tojást egy tölcsérbe ütni. A fehérje átfolyik a tölcsér nyakán, a sárgája egészben fennmarad.
*  Habkészítéshez ne használjunk hűtött tojást. Néhány órával a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőszekrényből! A teljesen friss tojások használatát is mellőzzük, mert nehezebben verhetők kemény habbá.
*  A habot legokosabb felhasználás előtt elkészíteni. Ne hagyjuk állni, mert összeesik, levet enged! Nem esik össze, ha a félig felvert tojásfehérjéhez egy kevés porcukrot keverünk. A habot azonban csak tálalás előtt édesítsük!Egy tojásfehérjéhez 2 evőkanál porcukrot keverjünk.
*  Gyorsan és könnyen készíthetünk kemény habot, ha a tojásfehérjéhez néhány csepp citromlevet (ecetet) és egy csipetnyi sót adunk.
*  Ha a tojásfehérjéhez tojásonként egy evőkanálnyi hideg vizet öntünk, több habot kapunk. A vizet a már kész habba keverjük, és azzal együtt verjük keményre.(1995)