FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
HAJÁPOLÁS
     (tippek)
 
*  Hajunkat és fejbőrünket rendszeresen tisztítanunk kell, mert a hajszálak a levegőből naponta sok port kötnek le, és a fejbőr is hámlik, verejtékezik. Legalább kéthetenként mossunk hajat, és ilyenkor nem árt egy alapos fejbőrmasszázs sem.
*  Ha fejbőrünk korpás, gyakrabban mossunk fejet, és használjunk olyan házi vagy gyári készítményt, mely eltünteti a korpát.
*  Nekünk megfelelő sampont használjunk. Használata után alaposan öblítsük ki a hajunkat, mert a fejbőrre tapadt szer irritációt válthat ki, mely következtében korpa, viszketés is kialakulhat. Lehetőleg minél kevesebb sampont használjunk, hogy ezzel is óvjuk fejbőrünket.
*  A megmosott hajunkat ne dörzsöljük a törülközövel, csupán nyomkodjuk ki belőle a vizet. Lehetőleg szabad levegőn, illetve a napon szárítsuk meg a hajunkat, nehogy megfázzon a fejbőrünk. A túl meleg levegő károsítja a hajat és fokozza a faggyúmirigyek termelését. A hajszárítót is csak alacsony fokozatban célszerű használni.
*  A hajszálakat, különösen a hosszú hajat tanácsos még megszáradás előtt vizesen kifésülni, lehetőleg állati szőrből készült sűrű, puha kefével. Éles fogú fésűt ne használjunk, mert károsítja a bőrt és a hajszálakat.
*  Ha a hajvégek elkopnak, töredeznek, ajánlatos azokat időnként egyenesre vágni, még akkor is, ha hajunkat növesztjük. Ilyenkor lehetőleg kerüljük a festést, mert szárítja a hajat. A hasadt, roncsolt hajszálakat olívaolajjal kezeljük. A frizurát alkohol nélküli szerekkel készítsük! (1995)