FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
HAJNALKA
     (ültetése)
 
*  A hajnalka a kerítések, lugasok, falak, teraszok befuttatására kiváló. Dúsan virágzik és gyorsan fejlődik, de csak a napos vagy gyengén árnyékos helyet kedveli. Akár 3 méter magasra is felkapaszkodik. Nevelése nem igényel szaktudást.
*  A legegyszerűbb szaporítási módja a magvetés. Magját áprilisban ültessük cserépbe. A tápdús kerti talajon fejlődik leginkább. Vetés előtt egy napig áztassuk langyos vízben, hogy kemény héja fellazuljon. A palántákat májusban tegyük ki földlabdával együtt a szabadba.
*  A növény az átültetést rosszul tűri, ezért legjobb állandó helyére vetni április közepén. Ültetés után jól be kell öntözni.
*  A hajnalkát a szárnydugvány gyökereztetésével is szaporíthatjuk. Őszre begyökeresedik, és a tél elejéig virágzik. A fagyok előtt fagymentes helyre kell vinni!
*  Mivel a hajnalka levelein keresztül sok vizet párologtat, gyakran kell locsolni. A száraz, meleg napokon naponta kell öntöznünk és tápoldatoznunk. Ügyeljünk arra, hogy a talaja mindig nyirkos legyen!(1995)