FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
HALSZAG
     (eltávolítása)
 
*  Nem lesz halszagú a tányér és az evőeszköz, ha mosogatás előtt ecetes-sós vízzel lemossuk, majd hideg vízzel öblítjük. A halszag teljesen eltűnik akkor is, ha az edényeket és evőeszközöket hamuval alaposan átdörzsöljük. A kések szaga ugyancsak megszűnik, ha néhányszor tiszta, nedves homokkal teli edénybe szúrjuk őket.
*  A hal tisztításához használt fadeszkát használat után kemény kefével súroljuk le, majd öblítsük hideg vízzel, és törölgessük el. Ezután dörzsöljük be citrommal. A halat legcélszerűbb műanyag tálcán tisztítani, mert a fa jobban átveszi a halszagot.
*  A hal szaga elillan kezünkről, ha először lemossuk hideg vízzel, majd bedörzsöljük citrommal vagy nedves sóval, ezután megmossuk szappannal és öblítjük. Ha a szag még érződne, a kézmosást ismételjük meg.
*  A konyhában könnyen megszabadulhatunk a kellemetlen szagtól, ha a forró tűzhelyen almahéjat vagy babérlevelet égetünk. A szag megszűnik akkor is, ha forró vízbe néhány csepp levendula olajat csepegtetünk.
*  A hal sütésekor csökkenthetjük a halszagot, ha előtte a nyers halat bedörzsöljük citrommal, és állni hagyjuk néhány percig. (1985)