FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
HAMUTÁL
     (tisztítása)
 
*  A hamutál kevésbé piszkolódik, ha gyakrabban ürítjük és mossuk. Az alapos mosást mindig előzze meg a hideg vizes öblítés, mivel a hideg víz jobban szagtalanít, mint a meleg. A kellemetlen szag akkor is megszűnik, ha hosszabb ideig csapvizet folyatunk a tálra, és átmossuk ecetes vízzel.
*  A porcelán és a kerámia hamutálakat ajánlatos mosószeres vízben is elmosni. Ha barna foltokat találunk rajtuk, sóba mártott ruhával vagy dugóval tüntessük el. A sok használattól megfakult porcelán hamutálat citromsavba mártott vattával dörzsöljük fényesre.
*  A kristály, illetve üveghamutálakat csak hideg vízben mossuk. Ne használjunk se meleg vizet, se mosószert, mert azoktól a tálak homályosak lesznek. Ha szükséges, az üvegből készült hamutálakat sóval is átdörzsölhetjük.
*  Mivel a fém hamutálak gyorsan piszkolódnak, és üresen is kellemetlen szagúak, ezért többször kell tisztítanunk, illetve szagtalanítanunk. Először mindig a nikotinfoltokat szedjük le denaturált szeszbe mártott vattával vagy ruhával, majd hideg vízzel mossuk le, végül kifőzött rebarbara levével fényesítsük őket.(1995)