FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
HANGLEMEZ
     (ápolása)
 
*  A hanglemezt időnként, de lejátszás előtt feltétlenül portalanítsuk, mert a barázdákban lerakodó finom por sercegő zajt okoz, a felvétel szépségét csökkenti. A portalanítás legegyszerűbb módja a portörlés antisztatikus törlőruhával.
*  A törlést sima felületű asztalon, körkörös irányban, közép felé haladva végezzük. Miután a hanglemez mindkét oldalát áttöröltük, helyezzük a lemezjátszó korongjára, és törlőkefével még egyszer töröljük le a lemez teljes felületét.
*  A régi, ritkábban játszott, elhanyagolt hanglemezeket antisztatikus folyadékkal tisztítsuk. De megtisztíthatjuk desztillált víz és alkohol azonos arányú keverékével is.
*  Ha a lemezt folyadékkal kezeljük, a folyadékot egyenletesen terítsük szét a lemezen, majd a lemezkorong forgásával ellentétes irányba megdöntve egy röved szőrű ecsetet nyomjunk a barázdákba.A szőrszálak kisöprik a lerakódott szennyeződéseket. A megtisztított lemezt élére állítva szárítsuk.
*  Miután a lemezt lejátszottuk vagy megtisztítottuk, rögtön tegyük antisztatikus papírba és helyezzük vissza az eredeti lemezborítójába. A lemezt mindig a pereménél fogjuk. Így elkerülhetjük, hogy a zsír a kezünkről a lemezre rakódjon, és eltömje a barázdákat.
*  A hanglemezeket csak élére állítva tároljuk! (1995)