FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
HANGYÁK
     (elriasztása)
 
*  A hangyák nem jönnek be a lakásba, ha a bejárati ajtó köré és az ablakpárkányokra őrölt vagy összetört szegfűszeget szórunk, vagy a küszöböt és a párkányokat bekenjük ecettel vagy terpentinnel. Nyáron a paradicsom szárával, a levendulavirággal és a diófalevéllel is távol tarthatjuk ezeket a hívatlan vendégeket.
*  Kiűzhetjük őket a lakásból, ha cukorral keverve turbolyát vagy hamuzsírt szórunk a padlóra, majd másnap erősen timsós meleg vízzel felmossuk. Fertőzött helyeken a műveletet hetente, illetve havonta ajánlatos megismételni!
*  Ha sok a hangya a konyhában vagy a kamrában, helyezzünk ki néhány citromszeletet vagy penészes citromhéjat. Két-három naponként cseréljük őket. A hangyák biztosan eltűnnek!
*  A lakásban a hangyák ellen a legbiztonságosabb védekezés a tisztaság. A lakóhelyiségekben ne hagyjunk ételhulladékot, romlott gyümölcsöt, kenyérmorzsát, édességet, mert ezek odacsalogatják a hangyákat.
*  A kertben tömeges megjelenésüket megelőzhetjük, ha levendulát, zsályát és izsópot ültetünk. Ha mégis előfordulnak, ez arra figyelmeztet, hogy a veteményesben vagy a fákon levéltetvek telepedtek meg. Amennyiben a levéltetveket kiirtjuk, a hangyák eltűnnek a kertből.(1995)