FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
HAVI VÉRZÉS
     (teendők)
 
*  Az első napokban tartózkodjunk a megerőltető fizikai munkától és a szellemi túlterheléstől. Ha tehetjük, biztosítsunk nyugalmat magunknak. A görcsöket, alhasi fájdalmakat meleggel, görcsoldókkal csillapítsuk. Ha a vérzés erős és fájdalmas, tanácsos ágyban maradni.
*  Naponta többször mossuk meg magunkat tiszta langyos vízzel. Az ülőfürdőt ilyenkor mellőzzük, helyette inkább zuhanyozzunk. A tisztulás ideje alatt ne strandoljunk.
*  Ügyeljünk jobban a ruhanemű tisztántartására, a fehérneműket gyakrabban cseréljük. A betéteket vagy a tamponokat (a vattát) a vérzés mennyiségétől függően váltsuk.
*  Fokozottan óvjuk magunkat a fertőzésektől. Ebben az időszakban jobb elkerülni a fertőző betegeket, mivel a nyitott nyakcsatornán át minden fertőzés akadálytalanul jut a belső nemi szervekbe és a hasüregbe. A nemi szervek fertőzéses gyulladásai könnyen okozhatnak vérzési zavarokat, heves fájdalmakat.
*  A nehéz napokon csak könnyű ételeket fogyasszunk. Kerüljük az erős fűszereket, és ne igyunk szeszesitalokat sem.(1995)