FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
HIBISZKUSZ
     (gondozása)
 
*  A hibiszkuszt tavasztól őszig napos vagy nagyon világos helyen tartsuk. A 18-20 C fokot kedveli. A lakásban napsütötte ablakba állítsuk, de verandán vagy télikertben is nevelhetjük. Májusban a fagyok elmúltával kitehetjük a szabadba.
*  Télen 10-12 C fokos hőmérsékleten és világos helyen érzi jól magát. Meleg, fűtött szobában ne teleltessük, mert alig vagy egyáltalán nem fog virágozni. A lakásban tartott hibiszkuszt csak fokozatosan szoktassuk az erős napfényhez, különben levelei megégnek. A fagyot nem tűri!
*  Bőségesen és rendszeresen öntözzük. A talaja mindig legyen nedves. Ha a levegő túl száraz, permetezzük klórmentes vízzel. Télen ritkítsuk az öntözést. Ha túlöntözzük, a levelek elsárgulnak és lehullanak.
*  Az átteleltetett növényt tavasz elején erőteljesen metsszük vissza, hogy a következő évben is bőségesen virágozzék. A hibiszkusz csak új vesszőkön hoz virágot.
*  A fiatal növényt ajánlatos minden évben, az idősebbet elegendő két-három évenként átültetni friss, tápdús földbe és nagyobb cserépbe. Átültetés után is tápoldatozzuk!
*  Szaporítható tavasszal vagy a nyár folyamán dugványozással.(1995)