FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
HÍMZÉS
     (mosása)
 
*  Ha a hímzés és a textilanyag fehér, mossuk kézmeleg szappanos vízben. A mosóoldatba tegyünk bóraxot (egy liter víz, egy kávéskanál bórax), hogy a víz lágyabb legyen. Ha szükséges, egy fehér törölközőbe téve bóraxos vízben ki is főzhetjük. Langyos vízben öblítsük, majd főtt keményítőben enyhén keményítsük.
*  A színes hímzés szép tiszta lesz, ha 10 liter forró vízben feloldunk egy pohár (2 deci) sót, és hozzáöntünk két evőkanál ecetet, majd a kihűlt oldatba jól belenyomkodjuk a színes anyagot. Azután alaposan öblítsük langyos vízben. Se szappant, se mosószert ne használjunk!
*  A hímzéseket csak kézzel mossuk. A piszkot nyomkodással távolítsuk el. Az anyagot dörzsölni, facsarni nem szabad, mert megsérülhet. Utána is csak kinyomkodjuk, és felakasztva szárítjuk. A fehér anyagot a napon, a színeset árnyékos helyen tanácsos szárítani.
*  Félnedvesen, előbb a színén, aztán a visszáján vasaljuk, de mindig ruhán keresztül. A foltokat ajánlott még mosás előtt eltávolítani, a hímzés esetleges hibáit is ilyenkor célszerű kijavítani.(1995)