FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
HÓLÁNC
     (felszerelése)
 
*  A hóláncot elsősorban hegyi utakon használjuk. Azokon a szakaszon, ahol nincs hó, szereljük le, mert rongálja a gumikat és csökkenti a menetbiztonságot.
*  A hóláncot csak az első kerékre szabad felszerelni, és nem haladhatunk vele 40 km-nél nagyobb sebességgel. Minden megtett 100 km után ellenőrizzük a felszerelt hólánc állapotát.
*  A hólánc valamennyi gumiméretnél alkalmazható, kivéve a helytakarékos pótkereket. Műszaki okok miatt ilyen kerékre a hólánc nem szerelhető fel.
*  A legjobb a finom szemű, rozsdamentes acélból készült, Y mintázatú hólánc, melynek magassága – beleértve a csatot – nem haladja meg a 15 mm-t. Könnyen és néhány perc alatt anélkül is felszerelhető, hogy rágurulnánk a láncra.
*  A régebbi, létra mintázatú hóláncot viszont csak úgy lehet felszerelni, ha a gépkocsival rágurulunk a kiterített láncra. A művelet gyakorlatot igényel, elsőre nem mindig sikerül. E lánc használatakor legyünk nagyon óvatosak, mert a kanyaroknál a gépkocsi könnyen oldalra csúszhat, fékezésnél pedig leblokkolhat.(1985)