FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
HORTENZIA
     (cserépben)
 
*  A virágzó hortenziát a lakásban világos, hűvös és levegős helyre tegyük. Kerüljük a tűző napot. Legjobb 16-18 C fokon tartani. Virágzás alatt rendszeresen öntözzük, mert sok vizet igényel.
*  Elvirágzás után, ha cserepes növényként kívánjuk tovább nevelni, vágjuk vissza szárának egyharmadára, és ültessük át nagyobb cserépbe, tápdús virágföldbe. Ha van kertünk, a májusi fagyok után tegyük ki a szabadba, félárnyékos helyre. A kertben késő őszig maradhat.
*  A növényt száraz, hűvös helyen teleltessük. Télen a lombját lehullatja, ilyenkor csak annyira öntözzük, hogy a gyökérzete ne száradjon el. Tavasszal újra kizöldül, és kb. három hónapra virágot hoz.
*  Ha a virág gyökérzete nagyon benőtte a talajt, feltétlenül ültessük át. Ezt legkésőbb augusztus közepéig végezzük el, hogy a növény őszig begyökeresedjen. A fiatal növényt tanácsos évente átültetni tápdús, jó talajszerkezetű földbe.
*  A hortenzia öntözővize mindig lágy legyen. Nagyon klóros csapvízzel ne öntözzük, mert levelei elsárgulnak, fejlődése leáll. Ha viszont a nyári időszakban nem öntözzük rendszeresen, a vízhiány a levelek lankadását, hervadását okozhatja.(1995)