FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
HÚSVÁGÓ DESZKA
     (tisztítása)
 
*  A fából készült deszka az ideális, de nagyon ügyelnünk kell a tisztaságra. A nem megfelelő tisztítás, az elhanyagolt deszka a fertőzés forrása lehet. Elsősorban a vágott résekbe ragadt húsmaradványok okozhatnak bajt.
*  Mielőtt a húst feldolgoznánk, a deszkára engedjünk hideg vizet, így kevésbé szívja be a hús levét, és alig veszi át a szagát. Itassuk fel a vizet, és ezután fogjunk hozzá a munkához.
*  Ha befejeztük a hús vágását, szeletelését, a deszkát forró, szódás víz felhasználásával súroljuk le gyökérkefével, öblítsük forró vízzel. Így a szenny eltűnik a deszkáról, nem színeződik el, a szagok kevésbé érvényesülnek rajta, és a fertőzést is elkerülhetjük. Lassan szárítsuk, nehogy berepedjen. A jól lesúrolt deszkát végül dörzsöljük át citrommal is, hogy jó szagú legyen!
*  Ha új vagy elhanyagolt, illetve ritkábban igénybe vett deszkát használunk, akkor először klóros (hipós) vízben súroljuk le, hogy a szennyeződések, a kártékony baktériumok eltűnjenek.
*  A deformálódott deszkát csavarjuk be nedves ruhába, majd súlyokkal préseljük le, és szárítsuk legalább egy napon át. Nagyon meleg helyre ne tegyük, mert a hirtelen száradás a görbületet nem tünteti el.
*  Csak száraz vágódeszkát tegyünk a helyére, mivel nedvesen könnyen penészesedik!(1995)