FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
HÚSVÉTI KAKTUSZ
     (gondozása)
 
*  A lakásban világos helyre tegyük. Védjük a tűző napfénytől! Nyáron a szabadba is kitehetjük szélvédett és félárnyékos helyre. Télen legjobb, ha 15 C fok körüli hőmérsékleten tartjuk. A virágok csak akkor fejlődnek szépen, ha előtte hűvös helyiségben voltak.
*  A növekedési és virágzási időszakban lágy vízzel öntözzük. A kemény vizet nem szereti, szárrothadást okoz. Melegben a leveleit is permetezzük vízzel, mert sok párát igényel. A nyugalmi időszakban csökkentsük az öntözést. A rügyek megjelenésekor ajánlatos tápoldattal kezelni.
*  Virágzás után célszerű átültetni valamivel nagyobb cserépbe, folyami homokkal kevert virágföldbe. Ilyenkor távolítsuk el a satnyább hajtásokat, a gyökeret azonban ne bántsuk.
*  Egyszerűen szaporítható. Virágzás után elegendő az előző évi hajtásokból néhány szártagot leszedni, majd homok és tőzeg keverékbe dugni. Meleg helyen (22 C fok körüli hőmérsékleten) gyökeret ereszt.
*  A napégéstől, az alacsony hőmérséklettől védjük, különben a levelek elszíneződnek és hullani kezdenek. Száraz időben a takácsatkák, valamint a viaszos pajzstetvek támadják meg.(1995)