FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
IBOLYA
     (kertben)
 
*  Az erdőt ékesítő illatos ibolyát otthon is nevelhetünk. Virágzás után ássuk ki, szedjük szét gyökeres sarjakra, majd a kertben ültessük el félárnyékos helyre, fák, cserjék alá. Ha öntözzük, elviseli a napos helyet is. Nemesített fajtái kiválóan használhatók szegélynövénynek!
*  Cserepesen is nevelhető. Néhány erőteljes tövet (kétéves) földlabdával együtt emeljünk ki a földből, és helyezzük megfelelő méretű (10 cm) cserépbe. A hiányzó talajt pótoljuk nyirkos kerti földdel. Bőségesen öntözzük meg, majd tegyük hidegágyba vagy eredeti helyükhöz hasonló körülmények közé gyökerezni. Januártól a lakásban világos, mérsékelt melegben hajtassuk.
*  A virágot minden második-harmadik évben át kell ültetni, fel kell frissíteni, mert különben tápanyag hiányában elsatnyul. Átültetésnél vágjuk vissza a hosszú gyökereket, ha szükséges, a sűrű gyökérzetet válasszuk szét. Az átültetett növényt alaposan öntözzük meg, és a későbbiekben is rendszeresen locsoljuk.
*  A növény tőosztással, dugványozással és magról szaporítható. Ültetésük előtt a talajt javítsuk fel. Ha magról szaporítjuk, érés után a magot mindjárt el kell vetni, mert hamar elveszti csíraképességét.(1995)