FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
INFLUENZA
     (teendők)
 
*  Ha megfertőződtünk, rossz a közérzetünk, lázasak vagyunk, feküdjünk ágyba, teljes nyugalmat biztosítsunk magunknak. Fizikai munkát ne végezzünk, mert már az amúgyis legyengült szervezetünk tovább gyengül, és nagyobb lesz a szövődmény veszélye.
*  A láz csillapítására vegyünk be aszpirint, szükség esetén tegyünk a mellkasunkra állott vizes borogatást. Igyunk sok folyadékot, főként forró gyógyteát, természetes gyümölcslevet, hogy szervezetünket méregtelenítsük, és megelőzzük a láz okozta kiszáradást.
*  Betegség alatt is próbáljunk enni. Könnyű ételeket fogyasszunk. Étrendünk lehetőleg tejből, levesekből, tojásból, csirkehúsból, borjúhúsból és halból álljon. Viszont a szeszes italokat mellőzzük. Az alkohol nem pusztítja el a kórokozókat!
*  Gyakran szellőztessük azt a szobát, ahol tartózkodunk. Ha nincs lázunk, minél többet legyünk a tiszta, friss levegőn. Az időjárásnak megfelelően öltözzünk fel. A vírusok elpusztításában sokat segít a szaunázás, ha magas hőmérsékleten történik.
*  Betegen lehetőleg ne menjünk közösségbe, kerüljük a tömeget, mert másokat is megfertőzünk. A legtöbb influenzavírus a betegekkel történt érintkezéssel terjed.(1995)