FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
INHALÁLÁS
     (egyszerűen)
 
*  Az otthoni inhalálás legegyszerűbb módja, ha a gőzölgő tál vagy fazék fölé hajolva belélegezzük a párolgó gőzt, s közben fürdőlepedőt húzunk a fejünkre, nehogy a gőz elillanjon. A vizet különféle gyógyteákkal vagy más anyagokkal (pl. konyhasóval) dúsíthatjuk. Előfordulhat, hogy az inhaláláshoz az orvos ír elő gyógyszert.
*  Az edényt sohase töltsük tele, mert veszélyes lehet. Fejünket pedig legalább 20-25 cm-re tartsuk a tál fölött. Egy-egy alkalommal az inhalálás ne legyen hosszabb három percnél. Naponta legfeljebb 3-5 esetben ismételjük meg. Ha inhalálás közben szorító érzésünk támad, a fürdőlepedőt feltétlenül emeljük meg néhányszor!
*  Az inhaláció megkezdése előtt hajunkat kössük be, arcunkat krémezzük be, szemünkre tegyünk vattacsomót, vagy behunyt szemmel inhaláljunk, mert a forró gőz bántja az arcbőrt és a szemet. Kezelés után arcunkat puha kendővel töröljük szárazra, ha szükséges, krémmel is kenjük be. Közvetlenül inhalálás után ne menjünk az utcára.
*  Kisgyerekek inhalálása csak szülői felügyelettel történhet. Legjobb, ha szülő is beül a gőzsátorba. Így elkerülhető, hogy a forró folyadék balesetet okozzon. Biztonságosabb megoldás, ha a kisgyerek inhalálására zártabb edényt (pl. teáskannát) használunk.(1995)