FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
INTARZIA
     (ápolása)
 
*  Az intarziás bútorokat, képeket finom, tiszta, puha törlővel takarítsuk. Legyünk óvatosak, nehogy beakadjon a törlőnk az intarziába. Tollseprűt semmiképp ne használjunk, mert a letört toll szára könnyen megsértheti az intarzia felületét.
*  Nedves ronggyal soha ne töröljünk. A nedvesség tönkreteheti az intarziát. Portörlés után legfeljebb viaszos pasztával frissítsük fel, ill. fényezzük. Jól bevált a sztearin és terpentinolaj keveréke is. Csak kismennyiségű sztearint szabad feloldani, mert különben fehér csíkok képződnek!
*  Ha foltos a tárgy, petróleummal dörzsöljük át. A folt eltűnik, a felület ragyogó fényes lesz. Petróleumot csak abban az esetben alkalmazzunk, ha törléskor tökéletesen el tudjuk távolítani az utolsó maradványát is. A petróleum a lenolaj és a denaturált szesz keverékével kiváltható!
*  Az intarzián levő kisebb horzsolásokat, karcolásokat könnyen eltüntethetjük, ha először nagyon óvatosan átdörzsöljük finom fémgyapottal, utána lenolaj és denaturált szesz keverékével benedvesítjük, majd fényesre töröljük. A keverékből egymás után több réteget is felvihetünk, csak arra ügyeljünk, hogy minden egyes réteg megszáradjon. (1985).