FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
IZZADSÁGFOLT
     (eltávolítása)
 
*  A folt tisztításához azonnal fogjunk hozzá, mert csak így lesz eredményes. Ha az izzadság az anyag színében színelváltozást (fakulást) okoz, a folt eltávolítása a legtöbb textilanyag esetében majdnem lehetetlen.
*  A friss foltot szappanos mosással is eltüntethetjük. Biztos eredményt azonban ecetes vízzel vagy hidrogén-peroxid vizes oldatával érhetünk el. Ha hidrogén-peroxidot alkalmazunk, a foltos részt néhány percig az oldatban áztassuk, majd az anyagot öblítsük langyos vízben. A hidrogén-peroxid csak színtartó textilanyagok esetében használható.
*  Gyapjúból az izzadság nyomát hígított szalmiákszesszel (egy liter víz és 10 evőkanál szalmiákszesz) tisztítsuk. Az eltávolított folt után az anyagot célszerű még ecetes vízben is öblíteni. A gyapjú visszanyeri színét.
*  Ha a textilanyag már kissé elszíneződött, a foltot szalmiákszesz, alkohol és só keverékével (3 evőkanál szalmiákszesz, 3 evőkanál alkohol és egy evőkanál só) próbáljuk kiszedni. A keverékkel a foltos részt puha ronggyal dörzsöljük át, majd száraz ruhával töröljük szárazra.(1995)