FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
IZZADSÁGSZAG
     (megszüntetése)
 
*  Ha erősen izzad a hónaljunk, naponta legalább kétszer mossuk meg meleg vízzel és szappannal, utána almaecettel dörzsöljük be a hónaljüreget. Ecetes kezeléssel rögtön megszűnik a kellemetlen testszag. Hatása sokáig megmarad. Célszerű eltávolítani a hónaljszőrzetet. A szőrtelenített bőrön a dezodoráló szerek hatásosabbak.
*  Lábizzadásnál napjában legalább kétszer áztassuk langyos vízben a lábunkat, tegyünk a vízbe 1-2 evőkanál timsót. Mosdás után a lábunkat töröljük szárazra! A harisnyát vagy a zoknit naponta cseréljük. Műszálasakat ne használjunk! Többször váltsunk cipőt is. Ajánlatos a félcipő, kivágott cipő, szandál viselése. Otthon lehetőleg mezítláb járjunk.
*  A kézizzadást mérsékelni tudjuk, ha gyakran mosunk kezet szappannal, vagy napjában kétszer (tíz percig) ecetes vízben áztatjuk. Jó megoldás még, ha kezünket 15 százalékos sós vízben fürdetjük.
*  A combhajlatokban, a mellek alatt (között) keletkező kellemetlen testszag kezelését sem szabad elhanyagolni. A bőrfelületeket itt is ajánlatos naponta többször lemosni meleg szappanos vízzel, majd dezodorálni. Ha napközben szükségünk van szagtalanításra, frissítő kendőt vagy nedves vattát használjunk, és aztán újból szórjunk dezodort.
*  Verejtéktúltengés esetén forduljunk szakorvoshoz. A szüntelen és erős verejtékezést különböző betegségek is okozhatják. Ezeken csak orvosi beavatkozással segíthetünk.(1995)